Slimme Slappe Superdieren

Superdierenalbum 2012Vorig jaar hebben we enthousiast Superdieren gespaard. Wat een geweldige actie! Trappelende kinderen bij de deur van de supermarkt, meesparende tantes, oma's en buren, nieuwe sociale contacten door ruilacties. En bovendien: een zee aan kennis over allerhande dieren, mooie foto's en leuke activiteiten in het Doe-Boek.

Dat Doe-Boek kreeg je niet gratis, daar moest je een paar euro voor betalen. Als verzamelaar van alles wat riekt naar Kennis met Plezier, heb ik dat natuurlijk gedaan. Jammer alleen, dat je er zo voorzichtig mee moet omgaan. Het gebruikte papier is dun en scheurt makkelijk. De gebruikte binding (twee plastic pinnetjes) maakt dat alleen nog maar erger.

Ik hoopte dat die problemen opgelost zouden zijn in het Superdierenverzamelboek van dit jaar. Helaas: binnen de kortste keren scheurde de eerste bladzijde eruit. Voor mijn collectie heb ik een nieuwe gekocht (afgeprijsd aan het einde van de actie). De kinderen mogen er niet mee spelen, hoogstens voorzichtig bladeren.

Maar: Kennis met Plezier zou toch tegen een stootje moeten kunnen. Daar betaal ik graag een paar euro méér voor. Ik ben vast niet de enige, afgaande op de vele moeders die in de afgelopen weken via hun Facebookpagina zochten naar de laatste kaartjes om 'hun' boek compleet te maken. Wij kijken reikhalzend uit naar het volgende Superdierenalbum... 

Naar overzicht