Kinderkennisworkshops

Wortels organiseerde voor ZonMw bij Corpus de Zit dat Zo Kinderlezing "Alcohol en jij" over het effect van alcohol op je hersenen en het effect van gezondheidscampagnes op je alcoholgebruik. We regelden een enthousiaste wetenschapper, een kennisquiz en een workshop 'Maak je eigen poster voor de alcoholcampagne'.

(Kinder)kennisworkshops zijn een goede, actieve manier om kennis over te dragen op een jong publiek. Het effect is breder dan de kinderen die bereikt worden: ook hun ouders krijgen in de regel veel mee van de workshops. Naast kennisoverdracht is een kennisworkshop een goede manier om uw organisatie in de schijnwerper te zetten.

Wortels heeft een breed netwerk in de academische wereld, waar zij uit kan putten voor het geven van Kinderkennisworkshops. De aanpak is per onderwerp aan te passen, en bestaat in de regel uit een kennisgedeelte met quiz, een inhoudelijke presentatie met discussie, en een hands-on praktijkgedeelte. Neem contact op met Wortels voor de mogelijkheden voor uw organisatie.

Naar overzicht